sinisa-gataric

Uspješna preduzeća unapređuju privredni ambijent

Fabrika namještaja “Standard” i Mesna industrija “Trivas” predstavljaju primjere uspješnih privrednih preduzeća koja su doprinijela unapređenju privrednog ambijenta i stvaranju boljeg poslovnog imidža u Prnjavoru, rekao je danas načelnik ove opštine Siniša Gatarić.

Gatarić je, povodom priznanja koja su preduzeće “Standard” i zamjenik direktora “Trivasa” Jelena Vasić dobili sinoć na izboru najuspješnijih privrednika Srpske u organizaciji Privredne komore, rekao da je njihov uspjeh rezultat pozitivnog rada, jasne vizije i postavljenih ciljeva, kao i kvalitetnog menadžmenta i zaposlenih.

“Opština Prnjavor je razvijena lokalna zajednica sa velikim kapacitetima za dalji ekonomski razvoj. Reformom lokalne uprave i uvođenjem najmanje stope poreza na nepokretnost u Republici Srpskoj stvorili smo povoljno poslovno okruženje i uslove za razvoj privrede, a efekti se ogledaju u povećanom broju zaposlenih”, naveo je Gatarić.

On je naglasio da je u posljednje tri godine broj zaposlenih u privredi povećan za 750, te da je u najavi investicija koja će rezultirati zapošljavanjem 250 novih radnika.

Fabrika namještaja “Standard” Prnjavor dobila je nagradu u kategoriji najuspješnijih velikih, srednjih i malih privrednih društava Republike Srpske u prošloj godini, a zamjenik direktora Mesne industrije “Trivas” Jelena Vasić dobila je nagradu za najuspješniju ženu u privredi Srpske u prošloj godini.

SRNA