Tehnologija

Ulaganjem u modernu tehnologiju posljednjih godina povećali smo obim proizvodnje i unaprijedili kvalitet proizvoda, što su potvrdili i naši poslovni partneri. Odabrane su i instalisane najoptimalnije varijante mašina za proizvodnju.

Istovremeno sa modernizacijom proizvodnje pločastog namještaja, izvršena su i određena investiciona ulaganja i u pogon masivnog namještaja. Nabavljena je nova širokotračna brusilica i četverostrana blanjalica tako da je znatno povećan kapacitet proizvodnje u ovom proizvodnom pogonu.

Proizvodnja je bazirana na numerički kontrolisanim mašinama koje nam omogugućavaju veliku brzinu, fleksibilnost i kvalitet.

Površinsku obradu vršimo na dvije moderne linije za lakiranje UV akrilnim lakovima. Ova tehnologija obezbjeđuje veliku brzinu, visok kvalitet i visoku površinsku otpornost lakiranih površina uz poštovanje najstrožijih ekoloških normi.

U pogonu za obradu masivnog drveta, u mogućnosti smo da izradimo dijelove za stolove raznih oblika, izrađenih na nekom od naših CNC obradnih centara, kao i tokarene dijelove izrađene u našem vlastitom pogonu.

U pogonu za obradu furnira u mogućnosti smo spojiti list furnira bilo kojih dimenzija “cik-cak” ili lijepljenim spojem. Na našim laserskim mašinama za rezanje možemo izraditi bilo kakvu vrstu intarzija od furnira.

Sva ulaganja u tehnologiju predstavljaju ulaganje u kvalitet naših proizvoda. Time još jednom potvrđujemo nepisano pravilo “da je prepoznatljiv kvalitet neodvojiv od tehnologije koja ga stvara”.