‘Standard’ iz Prnjavora u novu tehnologiju ulaže tri miliona KM

Početna > Proizvodi > ‘Standard’ iz Prnjavora u novu tehnologiju ulaže tri miliona KM

Početna > Novosti > ‘Standard’ iz Prnjavora u novu tehnologiju ulaže tri miliona KM

Predstavnici lokalne uprave posjetili su danas Fabriku namještaja „Standard”, gdje su razgovarali sa rukovodstvom ovog preduzeća i obišli proizvodne pogone.

„Razgovarali smo sa rukovodstvom ‘Standarda’ o aktivnostima koje Opštinska uprava može uraditi kako bi olakšali poslovanje ovom preduzeću. Obećao sam da ćemo stopu poreza zadržati na minimalnom nivou tj. u iznosu koji smo usvojili za 2017. godinu. Nećemo se igrati sa privrednicima kao što je to radila prethodna vlast, pa u jednom momentu povećala stopu poreza devet puta u odnosu na sadašnji iznos“, rekao je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš prilikom obilaska.

On je naglasio da se razgovaralo i o školovanju stručnog kadra, te da je Opština uputila ministarstvu i srednjoj školi dopis da se u nastavni plan upiše još jedno odjeljenje drvoprerađivača.

„Prošle godine je jedno odjeljenje drvoprerađivača završilo školovanje i svi su zaposleni u Standardu. Takođe na evidenciji Zavoda za zapošljavanje od 2400 lica koji aktivno traže posao, nema ni jedno lice drvoprerađivačke struke“, rekao je Tomaš. Edin Dacić, predsjednik Uprave Standarda rekao je da su prošle godine postavili rekord u proizvodnji i da je u planu za ovu godinu realizacija investicije u lakirnoj liniji, koja će dozvoliti nove tehničke mogućnosti.

„Ova investicija iznosi tri miliona maraka i planiramo je završiti do kraja godine, što će nam omogućiti da se dalje razvijamo. Gledamo optimistično u budućnost, a posebno smo srećni što se načelnik opštine interesuje za našu firmu i što nam može olakšati poslovanje i pomoći u razvoju“, rekao je Dacić. Fabrika namještaja „Standard“ proizvodi furnirani namještaj, kao i namještaj iz miješanog materijala. Preduzeće izvozi 99 odsto proizvodnje za kompaniju „IKEA“ i zapošljava oko 400 radnika.

Izvor: Akta.ba, 28.01.2017 08:51:03