„Standard“ i ove godine nagradio najbolje radnike (FOTO, VIDEO)

Početna > Proizvodi > „Standard“ i ove godine nagradio najbolje radnike (FOTO, VIDEO)

Početna > Novosti > „Standard“ i ove godine nagradio najbolje radnike (FOTO, VIDEO)

„Standard“ i ove godine nagradio najbolje radnike.

Fabrika namještaja ’’Standard’’ iz Prnjavora i ove godine nagradila je najuspješnije radnike. Na ovaj način ova fabrika koja ima dugu tradiciju postojanja, krunisala je uspješnu godinu a 14 najboljih dobilo je nagrade do 500 do 2.500 KM.

Nagrađeni radnici kažu da ovakav znak pažnje, daje malo olašanje i nagradu za sav napor koji jedan radnik daje a na taj način se može nagraditi nečiji rad i trud.

Radnik Slaviša Savić koji u ovoj fabrici radi oko 12 godina, navodi da mu je drago što je bio prvi na spisku za nagrađene.

” Zahvaljujem se svima koji su nagradili mene i moje kolege posebno rukovodstvu firme. Dobio sam 2.500 KM kao prvo mjesto i to mi mnog znači. Inače ja obavljam poslove na CNC mašini i zadovoljan sam sa primanjima”,rekao je Savić.

Nagrada je mnogo značajna i za Slađanu Nović koja u ovoj fabrici radi već tri godine.

” Ja sam dobila 500 KM i veliko hvala svima. Nisam ni jedan dan bila na bolovanju i to se dosta gleda ovdje i zbog toga sam dobila nagradu ”,rekla je Novićeva.

V.d. direktora Fabrike namještaja “Standard” Dragoljub Todorić kaže da je ovakav gest postao tradicionalan i da je za te potrebe obezbjeđen i fond. Kako bi neko mogao da dobije nagradu, morao je da ostvari i određen broj bodova koji su određeni na osnovu pravilnika.

” U bodovanju određenih radnika je učestvovalo kvalitet rada, učinak u proizvodnji, redovan dolazak na posao i drugi kriterijumi. Mi imamo 14 radnika koji dobijaju nagrade. Od toga prvi radnik dobija 2.500 KM, drugi 2.000 KM, dok ostali dobijaju manje iznose. Zadnjih sedam dobija po 500 KM koji imaju isto broj bodova. ”,rekao je Todorić.

Ovakve nagrade kaže Todorić mogu biti inspiracija i za druge radnike da se trude da povećaju svoju produktivnost na poslu.

” Interesantno je spomenuti da svake godine imamo neke nove ljude koji su bili inspirisani primjerima prethodnika pa su postizali određene kvalitete u poslu ili imali određenu produktivnost. To je još jedan prikaz da mi vrednujemo svakog radnika i da nema namještanja ili privilegovanih radnika”,rekao je Todorić.

Predsjednik Skupštine Fabrike namještaja “Standard” Edin Dacić navodi kako je godina iza njih, bila rekordna po pitanju izvoza i prometa.

” Prošle godine mi smo postigli izvoz vrijedan preko 42 miliona maraka  što je povećanje  za 20 odsto u odnosu na godinu ranije. Uspjeli smo da uvećamo prosjećnu platu na preko 1.500 KM u bruto iznosu što je opet 20 osto više u odnosu na raniji period. To smo uradili jer je i dalje prisutan veliki odliv radne snage iz zemlje a opet s ciljem da povećamo produktivnost ”,rekao je Dacić.

Radnik je kako kaže Dacić njihov najveći kapital koji omogućuje opsanak preduzeća i proizvodnje.

” Mi činimo sve da unaprijedimo proizvodnju, uslove rada ali i same investicije. Naši radnici mogu, kroz direktno obraćanje meni ali i samom menadžmentu preduzeća, da se obrate po pitanju unapređenja proizvodnje a svaki korektan prijedlog se uzima u razmatranje”,rekao je Dacić.

Fabrika namještaja “Standard” jedna je od najuspješnijih sa prnjavorske opštine, koja unazad 10 godina bilježi stalni rast izvoza. Njihov glavni kupac je Ikea, koja je švedski ali i globalni gigant u oblasti namještaja. Ova fabrika zapošljava preko 300 radnika.