Prnjavor: “Standard” traži još 50 dodatnih radnika

Početna > Proizvodi > Prnjavor: “Standard” traži još 50 dodatnih radnika

Početna > Novosti > Prnjavor: “Standard” traži još 50 dodatnih radnika

Poslovni plan prnjavorskog “Standarda” početkom godine, kaže vlasnik Edin Dacić, bio je rast 30 odsto i zapošljavanje sto dodatnih radnika. Pandemija korona virusa je u jednom trenutku usporila plan, a onda se dogodila ekspanzija. Do sada su uspjeli da zaposle 42, a sada traže još 50 novih radnika, jer im je knjiga narudžbi do kraja godine popunjena i žele pošto-poto da ispoštuju svog kupca Ikeu.

– Mi činimo sve da privučemo interesovanje ljudi svih profila. Za sve ima mjesta kod nas, da li da se radi o proizvodnji, inženjerima, u pripremi, kontroli kvalitete. Jako smo zainteresovani da nastavimo naš kurs rasta i da realizujemo sve naše programe razvoja – kaže Edin Dacić, predsjednik Upravnog odbora “Standard” Prnjavor.

Od početka godine uložili su 320 hiljada maraka za nabavku opreme, sada planiraju da ulože još 200 hiljada. U posljednjih mjesec dana nabavili su i dva CNC obradna centra pa su im, između ostalog, potrebni i CNC operateri. Mašina radi u novom softverskom sistemu i duplo efikasnija od dosadašnjih, pojašnjavaju u Standardu.

– Trenutno nam trebaju četiri operatera za ovu mašinu, ali mi planiramo i u budućnosti da proširujemo proizvodnju tako da će nam trebati još operatera. To je sigurno šansa mladim ljudima da nauče da rade i da svoja znanja šire dalje – kaže Saša Ignjatić, izvršni direktor “Standarda”.

Potrebe za radnicima, pogotovo mladih ima u svim sektorima, poput službe razvoja ili kontrole, što govori o ozbiljnosti posla kojim se bave.

– Proizvodi koje mi isporučujemo za Ikeu moraju proći kako naša interna, tako i testiranja koja se rade u Ikeinim akreditovanim laboratorijama. Naši proizvodi idu na prekookeanske destinacije i tek nakon ovih testiranja, koji su rigorozni, dobijaju zeleno svjetlo za isporuku. Neka testiranja traju sedam dana neka osam sedmica – pojašnjava Gabriela Sigismundi iz Službe razvoja.

Roman Rudakević, šef kontrole, dodaje da se u ovom preduzeću može puno naučiti, steći i znanje i iskustvo i napredovanje.

– Kako raste proizvodnja, zahtjevi kupaca postaju sve veći i količinski i što se tiče samog kvaliteta, i u službi kontrole kvaliteta su potrebni novi radnici i stalno smo u potrazi za njima – kaže Roman Rudakević, šef kontrole u preduzeću “Standard”.

Inače, ova firma trenutno ima oko 76 različitih proizvoda, a obim posla i dalje raste.