Prnjavor: „Standard“ primjer uspješnog poslovanja VIDEO

Početna > Proizvodi > Prnjavor: „Standard“ primjer uspješnog poslovanja VIDEO

Početna > Novosti > Prnjavor: „Standard“ primjer uspješnog poslovanja VIDEO

Fabriku namještaja „Standard“ d.o.o. Prnjavor danas je posjetila ambasador Švajcarske u BiH Andrea Rauber Sakser. Nakon razgovora sa rukovdstvom preduzeća, istakla je da je ovo primjer uspješnog poslovanja u BiH.

„Zadovoljna sam i ponosna što je prnjavorski Standard uspio da kroz jedan veoma težak i dugogodišnji rad ostvari tezultate kakve danas ima“ istakla je ambasadorska Švajcarske u BiH Andrea Rauber Sakser tokom posjete ovoj fabrici dodajući da je ovo preduzeće upravo pravi primjer da se u BiH mogu ostvariti veliki poslovni uspjesi.

„Takođe Edin Dacić, vlasnik ove firme je jedan izvanredan primjer koji mi često koristimo za naš projekat koji se zove „Dijaspora za razvoj“, kroz koji mi pokušavamo da ljude koji su porijeklom iz BiH stimulišemo da investiraju u BiH“, istakla je ambasador Rauber Sakser.

A da se isplatilo, saglasni su i u samoj fabrici namještaja Standard. Napominju da je Švajcarska odigrala veliku ulogu svojim programima kako bi ovo preduzeće došlo do nivoa na kome sada nalazi, a to je uspješno poslovanje. Kažu i da je ovo početak jer je potrebno još mnogo koraka napraviti kako bi se iskoristili svi potencijali koji postoje.

„ Tu sam ohrabrio ambasadorku da Švajcarska mnogo više može da učini samo na način da stavi znanje na raspolaganje jer je ono ključna stvar za koju mi treba da se otvorimo“, rekao je Edin Dacić, predsjednik UO fabrike namještaja „Standard“ ad Prnjavor.

Dacic je podsjetio i na konstantna nova ulaganja, pa tako od nedavno nova linija za lakiranje u koju je uloženo oko tri miliona maraka. Podsjeća da im ta linija otvara nove tehničke mogućnosti.

Iako još do kraja godine ima tri mjeseca, u Standardu uvjeravaju da će proizvodnja u ovoj godini porasti za pet do sedam odsto.