Nove investicije u “Standardu”, potrebni radnici

Početna > Proizvodi > Nove investicije u “Standardu”, potrebni radnici

Početna > Novosti > Nove investicije u “Standardu”, potrebni radnici

S obzirom na konstantni rast proizvodnje, Fabrika namještaja „Standard“ iz Prnjavora planira da u skorije vreme zaposli još 20 do 30 novih radnika. U ovoj kompaniji je krajem prošle godine bilo zaposleno 386, dok trenutno ima više od 400 radnika.

– Od kad je “Daccomet” kupio “Standard”, uloženo je oko 18,5 miliona KM, od čega samo prošle godine četiri miliona KM. Naša poslovna filozofija je da sve što zaradimo reinvestiramo u ljude, objekte, mašine, a tako ćemo i nastaviti. Početkom godine smo restrukturisali odjeljenja i imenovali četiri izvršna direktora, što ne bi bilo moguće bez konstantnih investicija – kaže predsjednik UO ove kompanije Edin Dacić.

Ognjen Jevđenić, izvršni direktor Sektora za proizvodnju, kaže da je “Standard” prošle godine ostvario rekordnu proizvodnju.

– Proizveli smo 750.000 jedinica, vrijednosti 30 miliona KM. Plan za ovu godinu je da rastemo za oko 25 odsto u odnosu na 2017. Započeli smo jedan novi ciklus, a riječ je o optimizaciji samog proizvodnog procesa. Ubrzaćemo proizvodnju, tako što ćemo investirati u novu opremu i mašine – naglašava Jevđenić.

Senja Jakšić, izvršni direktor tehničkog sektora, podsjeća da “Standard” veliki dio proizvodnog programa radi sam.

– Na primjer, od deset grupa proizvoda, četiri smo radili sami, a u dva smo aktivno sudjelovali. Za ovu godinu u planu su tri do četiri grupe potpuno novih proizvoda – kaže Jakšić.

Saša Ignjatić, izvršni direktor Sektora uslužnih djelatnosti, dodaje da “Standard”, u saradnji sa švedskim partnerom “Ikea”, planira da u ovoj i sledećoj godini oko pola miliona evra investira u energetsku efikasnost.

– To će značajno smanjiti troškove energije, poboljšati uslove rada i produktivnost u preduzeću – ističe Ignjatić.

Na osnovu odličnih poslovnih rezultata, “Standard” je dobio i prestižno priznanje „Najznačajniji investitor u BiH“.

Drago Vučić, regionalni predstavnik FIPA u Banjaluci, kaže da je “Standard” dobio ulogu razvojne kompanije u sastavu “Ikee”, što dovoljno govori o njegovom značaju.

– Poslovni rezultati ove kompanije opredijelili su FIPA da “Standardu dodijeli ovo prestižno priznanje – ističe Vučić.

Dragana Repić, izvršni direktor sektora finansije i komercijala, kaže da je u 2016. izvoz preduzeća iznosio 29 miliona KM. – Prošle godine smo izvezli 30 miliona, a za ovu planiramo da izvezemo proizvoda u vrijednosti 37 miliona KM, što bi bio rast od nekih 25 odsto. Na dobrom smo putu da to ostvarimo, jer smo mjesečne planove prodaje uspješno realizovali. Takođe, u odnosu na 2016, prošle godine je značajno povećan profit, a nadamo se da ćemo i u ovoj godina nastaviti da održavamo rast – naglašava Repićeva.

 

Izvor: Euroblic