Prnjavor: “Standard” has surpassed Covid19 and is looking for workers

Home > Products > Prnjavor: “Standard” has surpassed Covid19 and is looking for workers

Home > News > Prnjavor: “Standard” has surpassed Covid19 and is looking for workers

U Fabrici namještaja “Standard” iz Prnjavora, nakon što je godinu započela sa planom rasta od 30 odsto i potražnjom još 100 radnika, uslijedila je neizvjesna kriza poslovanja izazvana epidemijom virusa korona. Međutim, nakon popuštanja određenih epidemioloških mjera u zemljama partnera ove firme, Standard ponovo ide ulaznom putanjom i očekuje da će uspjeti dostići zacrtani plan proizvodnje za ovu godinu.

Standard-fabrika-namjestaja-3

“U vremenu kada mnoge firme i fabrike zbog situacije sa korona virusom moraju da smanjuju obim poslovanja i otpuštaju radnike, u prnjavorskoj fabrici namještaja, koja proizvodi za švedsku “IKEA-u”, nakon 3 mjeseca stagnacije, stvari se sada kreću uzlaznom putanjom”, kaže Edin Dacić, vlasnik i predsjednik Upravnog odbora Fabrike namještaja “Standard” Prnjavor.

Edin-Dacic

“Naime ova firma je još u januaru ove godine raspisala konkurs za 100 radnika i nakon zapošljavanja njih oko 30 naišla je nepredvidiva situacija sa koronom”, priča Dacić. On napominje i da su bili jako zabrinuti kakve će to posledice ostaviti na tržište ali da se u međevremenu desila jako povoljna situacija za njih koja ih je čak i iznenadila jer su kupci počeli da kupuju mnogo veće količine od onih koje su planirali.

Standard-fabrika-namjestaja-2

Dacić ističe da se nivo narudžbi za proizvodnju vratio na onaj od prije korone i da bi to postigli potrebni su im i novi radnici i saradnici kako bi ispratili trenutno ubrzani tempo potražnje za njihovim proizvodima.

Menadžment Standarda poručuje da svi zainteresovani za saradnju mogu da se jave njihovoj službi opštih i pravnih poslova i ljudskih resursa na e-mail adresu: dejan.jankovic@standard-prnjavor.ba ili na broj telefona (+ 387 66 808 922).

Dacić je odgovorio i da je u vrijeme epidemije korona virusa vladala stagnacija proizvodnje ali su se sa njom nosili na način da su u to vrijeme uglavnom otpremali već gotove proizvode. Takođe ističe da im je bezbjednost radnika i saradnika bila na prvom mjestu pa su u skladu s tim osnovali i tim koji će se baviti samo pitanjem bezbjednosti i primjenjivanjem propisanih mjera.

Aleksandra-Repic-menadzer-za-osiguranje-kvaliteta-Standard

Menadžer za osiguranje kvaliteta u fabrici “Standard”, Aleksandra Repić, istakla je da do sada u preduzeću nisu imali osoba pozitivnih na korona virus zahvaljujući poštovanju svih pravila propisanih od nadležnih institucija.

Firma Standard je gotovo 100 odsto orijentisana na izvoz i on je u procentima u martu iznosio oko 25-30 odsto, u aprilu oko 50 odsto dok se krajem maja i početkom juna taj procenat vratio na 75 odsto sa tendencijom rasta, jer se otvara sve veći broj prodavnica koje nisu radile kaže Dacić.

Standard-fabrika-namjestaja-1

On dodaje i da je sretna okolnost bila da sarađuju sa tržištem u Aziji i na Pacifiku gdje je vrhunac korone bio u februaru pa su prodavnice već u martu i aprilu bile otvorene i tako su uspjeli da ostvare nekih 30 odsto od svog plana dok na primjer njihova fabrika u Srbiji koja takođe proizvodi za “IKEA-u”, ali samo za tržište zapadne Evrope, u aprilu je izvezla samo jedan šleper robe, zaključuje Dacić.

U Standardu je trenutno zaposleno oko 300 radnika.