Donation of 10,000 KM for the treatment of Vedrana Kudrić

Home > Products > Donation of 10,000 KM for the treatment of Vedrana Kudrić

Home > News > Donation of 10,000 KM for the treatment of Vedrana Kudrić

Humanitarna akcija “Srcem za Vedranu” počela je krajem maja mjeseca ove godine. Na molbu porodice Kudrić, pokrenuta je akcija prikupljanja novčanih sredstava, kako bi se četrnaestogodišnjoj Vedrani Kudrić omogućio odlazak na operaciju u Njemačku.

Podsjećanja radi, za Vedraninu operaciju potrebno je skupiti 43.000 evra. Operacija je zakazana za 21.oktobar ove godine. Kako je taj dan sve bliže, u akciju se odlučila uključiti fabrika namještaja “Standard d.o.o.” Prnjavor. U ovoj fabrici već godinu dana zaposlena je Vedranina majka Vesna Kudrić. Kako bi porodici Kudrić pomogao u teškim trenucima, Standard je pokrenuo akciju kojom su na račun njihove radnice Vesne Kudrić uplatili novčani iznos od 10.000 KM.

U proteklim mjesecima organizovano je nekoliko humanitarnih akcija, koje su za cilj imale prikupljanje novčanih sredstava za operaciju koja Vedrani život znači. Potreban novčani iznos još uvijek nije prikupljen, pa ovom prilikom još jednom pozivamo sve humane ljude da pomognu u granicama svojih mogućnosti, kako bi se djevojčici iz Donje Ilove omogućio odlazak na operaciju.

 

Prnjavor.info – Zoran Ančić